понедељак, 25 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

МИР БОЖЈИ: Зашто се штанд политичке странке из центра Гроцке преселио у црквено двориште?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сведоци смо браћо и сестре да наш народ у ова тешка времена пролази кроз многа искушења. Не можемо да останемо неми и глуви на оно што се дешава данас... Морамо прво да поставимо питање шта је са нама и где смо и ми. Браћо и сестре, Бог није Амоксицилин, да човек узме на осам сати једном годишње, да би му било боље....Молимо се , пре свега Богомладенцу Христу да нас упути и окрепи у ова тешка времена, у здрављу, љубави и слоги и братској љубави, која нам је и више него потребна, рече свештеник Дејан Тодоровић, између осталога, на служби у цркви „Источни петак“ у Пударцима поводом Бадњег дана и паљења бадњака.

 

Дуго година уназад у порти цркве „Свете Тројице“ у Гроцкој организује се сваког 6. Јануара традиционално паљење бадњака. Тако је било и ове 2020. преступне године. Уз пригодну организацију паљења бадњака, просто је неизоставно кување вина и ватромет.
Веома леп православни обичај увек се обележавао уз доста народа у којем су велику већину чинила деца.
Нажалост последњих година очигледно се примећује да интересовање грађана за ове обичаје опада, тако да смо се ове 2020.г свели на неколико десетина људи и деце.
Једноставно питање је..
Зашто?
Место које би требало да буде оличење светог, чистог, поштеног, племенитог, место које би требало да пружи разумевање, утеху, помоћ, полако постаје место где се скупљају сигурни гласови, промовишу политички активисти…

Занимљиве слике које су се појавиле на интернет порталима биле би уобичајена појава док се не споје.

sns crkva
Када се саставе можда и дају један од одговора на питање, зашто се све више одаљавамо од цркве. Уједно, беседење свештеника Тодоровића добија на значају јер заиста треба да поставимо питање „Шта је са нама и где смо ми“...

 

ЕЖИ

 

 

Промо

Bg

Најчитаније