уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СКАНДАЛ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У УЛЦИЊУ: Деца на захтев учитељице опонашала орла са албанске заставе!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

ФОТОГРАФИЈА из учионице ОШ “Бошко Стругар” објављена на друштеним мрежама на којој деца прекршених руку опонашају орла на албанској застави, током часа код учитељице Фљоринде Баша, изазвала је критике јавности и реаговање Социјалистичке народне партије.

 

У саопштењу Социјалистичка народна партија позива још увек актуелног министра просвете Дамира Шеховића да реагује на очигледну злоупотребу деце у политичке сврхе у случају учитељице из Улциња Фљоринде Баше која је на ФБ профилу објавила фотографију својих ђака са прекштеним рукама који опонашају орла са албанске заставе.

Медији су објавили да се на друштвеним мрежама појавила фотографија на којој деца једног одељења Основне школе “Бошко Стругар” из Улциња рукама опонашају орла са албанске заставе, што им је, како се наводи, задала учитељица Фљоринда Баша.

- Учитељица Фљоринда Баша је, како се види на фотографији која кружи друштвеним мрежама, подстицала ђаке основне школе “Бошко Стругар” да прексте руке опонашајући орла са албанске заставе, а све у част празника државе Албаније Дан заставе. И у овом случају се ради о злоупотреби деце, употреби симбола друге државе, подстицају на поделе и томе слично. Истина је да је Дан заставе и Дан проглашења независности Албаније један од најважнијих датума албанског народа, али је недопустиво злоупотребљавати децу у политичке сврхе - наводе из СНП уз подсећање да је министар Шеховић реаговао у случају учитељице Раде Вишњић из ОШ Југославија у Бару.

Рада Вишњић из ОШ "Југосалвија" добила је отказ, након што је директорица школе Биљана Вукмановић сходно Закону о раду покренула поступак утврђивања одговорности, након што је учитељица 4.октобра позивала ученике В-2 преко вибер групе на молебан у Храм Светог Јована Владимира у Бару.

Учитељица је у међувремену била суспендована, а крајем новембра Вишњић је добила отказ. У жижи јавности Рада Вишњић је била пролетос када је ученицима задала да цртају лик из цртаног филма - штрумфа, а позадину су бојили бојама тробојке.

Фотографије је Вишњић објавила на друштвеним мрежама, али убрзо су уклоњене. После тога је била суспендована па поново враћена у учионицу, да би добила отказ након позива ученика на молебан.

Б.Дабић   Новости

Промо

Bg

Најчитаније