недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Лажна опозиција против - лажова

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Лажна и права опозиција, "фантомски посланици", "прелетачи", захтев за смену председнице Скупштине Србије Маје Гојковић и кривичне пријаве, обележили су овонедељно ванредно парламентарно заседање.

 

До новог варничења дошло је када су опозициони посланици, који иначе бојкотују рад Скупштине, оптужили власт да је текуће заседање заказала потписима посланика међу којима и петоро бивших, како су их назвали "фантомских". Због тог пропуста тражили су оставку Гојковићеве, а посланик Демократске странке Балша Божовић поднео је кривичне пријаве.
 
У одбрану Гојковићеве стао је њен партијски колега, шеф Посланичког клуба напредњака Александар Мартиновић, тврдњом да је он крив за ту "техничку грешку", јер јој је пустио стари списак посланика.
 
- Извињавам се свим народним посланицма и председници Скупштине - казао је Мартиновић и опозицију оптужио да се "смеје у лице грађанима", јер на њиховом наводном уговору са народом не само да нема потписа народа, већ нема ни њиховог.
 
Не може извињење, узвратио је Балша Божовић, рекавши да није довољно, јер је реч о "фалсификовању и подметању" потписа особа које су поднеле оставке на место посланика.
 
- Поднео сам кривичну пријаву против свих одговорних. Нећемо одустати и повући се пред онима који понижавају и грађане и Скупштину и државу - навео је посланик ДС.
 
Бојкот заседања је повод за тешке речи и међу парламентарном опозицијом. Лидер и посланик Двери Бошко Обрадовић, сврстао је челника и посланика Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка у "лажну опозицију", а Чанак му узвратио да је "успаљени лажов".
 
- Ово је нова слика, празна места опозиције која је напустила лажну Скупштину и лажна опозиција на челу са Шешељем, Чанком и Чедом, која даје привид демократије, написао је, између осталог, Обрадовић на Твитеру уз фотографију полупразне скупштинске сале, а Чанак му узвратио: "ЛСВ није у Скупштини, а Бошко Обрадовић је успаљени лажов. Е, зато нећемо на исту страну улице са таквима."
 
Лидер ЛСВ Чедомир Јовановић подржава протесте, али не и бојкот, јер не може с опозицијом која "кокетира са популистима и десничарима".
 
У парламенту нова претумбавања посланика. Напредњацима је приступила посланица са листе Саше Радуловића Доста је било Андријана Аврамов, а нестраначки посланик Двери Миладин Шеварлић, преселио се у независне посланике. Он није прихватио одлуку о бојкоту заседања, па је та странка саопштила да више није њихов посланик.
 
Владајућа већина је дан уочи Сретења, усвојила више закона, међу којима законски сет из области образовања и Уговор са САД о изручењу грађана.
 
Србија на Западу
Опозиција не престаје да се дели и разврстава у нове групације. Оснивање покрета најавио је и кандидат на недавним изборима за председника Покрета слободних грађана Александар Оленик, који је изгубио у трци са глумцем Сергејем Трифуновићем. Он је казао да ће са колегама из ПСГ незадовољним избором Трифуновића за председника ПСГ, формирати нови покрет чија је основа доследно залагање за "Србију на Западу".
 
За 15 месеци 14 седница
Парламентарна Странка модерне Србије израчунала је да је од децембра 2017, одржано 14 седница, од чега девет редовних, пет ванредних. Претпоставили су да владајућа већина, ако је поднела 300 амандмана на свакој седници, што је укупно 4.200, за које посланици, иначе, не гласају.
 
- Послато је више од 4.200 порука личне природе председнику државе и представницима Владе, усвојено 286 аката, од чега 150 закона, најчешће по хитној процедури, 76 споразума и 60 одлука - саопштили су оценивши да оваквим радом није унапређен квалитет живота грађана.
Д. Декић    Вестионлине

Промо

Bg

Најчитаније