недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Весић: Немамо ингеренције да сменимо председника општине Гроцка

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да Скупштина града нема ингеренције да смени председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића, осумњиченог да је наложио паљење куће новинара портала Жиг инфо, већ да само може да распише ванредне локалне изборе у тој општини ако се за то стекну услови.
 
"То није одлука Скупштине града Београда. Председници се бирају у општини а ми можемо само да распишемо изборе ако се седница локалног парламента не одржи три месеца. Ако се то деси, и ако се седница Скупштине општине Гроцка не одржи три месеца, ми ћемо расписати изборе", рекао је Весић новинарима у Скупштини града.
 
На питање да ли Српска напредна странка (СНС), чији је Симоновић члан, може нешто да уради, Весић је рекао да је то питање за општински одбор СНС у Гроцкој.
 
"СНС је као странка послала јасну поруку да свако ко прети новинарима, или нешто још горе, нема места у СНС. Не сећам се да је нека друга странка то урадила. Мислим да је та порука више него јасна", рекао је Весић.
 
Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић ухапшен је 25. децембра због сумње да је организовао паљења куће новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића.
 
Новинару Јовановићу кућа је запаљена ноћи између 11. и 12. децембра.
 
(Beta)

Промо

Bg

Најчитаније