уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ђилас добио Жељка Митровића трећи пут на суду, мора да му плати 200.000 динара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Први основни суд у Београду пресудио је да је Жељко Митровић, власник ТВ Пинк, крив за увреде које је у једном од својих "отворених писама" изнео на рачун Драгана Ђиласа и наложио му да лидеру странке Слободе и правде (ССП) исплати 200.000 динара, саопштила је та странка.

 

"Митровић је у октобру 2017. године у отвореном писму, његовој омиљеној форми, насловљеном са 'Драги Ђики', изнео низ лажи, тврдећи да је Ђилас 'пљачкао град и државу, сваку фамилију и појединца понаособ, намештао тендере и крао грађане на изградњи мостова', и то емитовао пуна три дана у разним терминима на својој телевизији", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је суд те наводе, као и наводе да је Ђилас "хапсио лекаре", оценио као нетачне и увредљиве и пресудио Митровићу да плати 200.000 динара.

Ђилас је изјавио да је ово већ трећи судски поступак против Жељка Митровића који је добио, али да то није спречило власника ТВ Пинк да настави са, како је рекао, изношењем неистина и увреда.

"Он плати хиљаду-две евра и настави да и даље о мени лаже милионе грађана. Подносићу и убудуће тужбе, али јавно постављам питање да ли су казне које суд одређује адекватне кад се види да немају никакав утицај и да се исте ствари понављају. Иста је ситуација и са лажима које изговарају Вучићи, Весићи, Информери и Српски телеграфи…Сви плате ове, за њих симболичне износе, и наставе са лажима. Питање је докле", изјавио је Ђилас.

Казао је и да ће новац од одштете, као и сваки пут до сада, уплатити у хуманитарне сврхе.

Н1 Београд

Промо

Bg

Најчитаније