уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПРЛ против бахатости политичке олигархије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Партија радикалне левице бори се и бориће се против бахатости политичке олигархије и експлоататорске класе у Србији. Бахато дивљање аутом деветнаестогодишњег мушкарца, сина бизнисмена блиског власти, улицама Ниша, резултирало је смрћу дванаестогодишњег детета и четрдесетосмогодишњег мушкарца. Додатне сумње у намере власти да се овај случај заташка унела је посета министра унутрашњих послова Александра Вулина нишкој полицији наредног дана.

 

Све ово је изазвало револт код грађана Ниша који су до сада самоиницијативно организовали два протеста. У суботу, 9.01.2021 одржао се масовни протест, који је почео на месту убистава и завршио се шетњом до станице саобраћајне полиције. Чланови Партије радикалне левице из Ниша су својим учешћем у протесту исказали солидарност са унесрећеним породицама и легитимним захтевом да се предузму мере које би осигурале виши ниво безбедности грађана и грађанки. Ипак, упозоравамо да пооштрење казни неће решити проблем.

Узрок бахатости је стравична неједнакост у нашем друштву. Бахатост репродукују политички и економски властодршци који верују да су недодирљиви, без обзира на то колика је казна. Зато се залажемо за једнако кажњавање по важећим прописима. Поооштравање казни у садашњем систему неједнакости ће довести само до оштријег кажњавања слабијих, и даће властодршцима само још једно оружје против нас, а неће решити проблем. Формална једнакост пред законом је мртво слово на папиру у условима огромне економске, социјалне и политичке неједнакости, у којима постоје системски механизми да богати и моћни буду изнад закона.

Медијска служба ПРЛ

Промо

Bg

Најчитаније