четвртак, 25 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ВИДЕО Како је Скупштина Србије завршила у хрватској “Потери”

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Српски парламент, у којем се посланици СНС свађају са имагинарним непријатељима, није само овдашњој јавности интересантан. Чињеница да у Скупштини Србије не постоји опозиција, подстакла је ауторе хрватске "Потере" да међу питањима уврсти и оно које се односи на стање демократије у нашој земљи.

 

У квизу, који се емитује на првом програму националне телевизије у Хрватској, такмичару је постављено питање – “У парламенту које државе практично нема опозиције?”

Поред наше земље, међу понуђеним одговорима нашле су се Црна Гора и Словенија, међутим такмичар се без размишљања определио за Србију, што је учинио и трагач.

Да ствар буде интересантнија, претходно питање односило се на роман Џорџа Орвела “1984.”.

“У којем роману друштво чини два одсто припадника Уже партије, 13 процената Шире партије и 85 одсто прола (пролетаријат)?”

Након одговора, трагач је упитао водитеља да ли су поменута питања намерно ишла једно за другим, на шта му је водитељ уз смех одговорио:

“Без објашњења”.

Орвелом роман “1984” је један од најпознатијих на свету и бави се животом у тоталитарном режиму, односно свакодневицом “безначајног појединца у друштву тоталне контроле”.

Очито да су комшије уочиле сличност између радње у Орвеловом роману и живота у Србији, те да нису потребна објашњења како би они који хоће да виде схватили и да је њихова свакодневица под контролом.

 

Војислав Милованчевић   Нова

Промо

Bg

Најчитаније