недеља, 11 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Народна странка Раковица: Да ли је осуђени Симоновић имао подршку из Раковице?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Драгољуб Симоновић, бивши председник општине Гроцка, осуђен је пре неколико дана у Другом основном суду у Београду на четири године и три месеца затвора због подстрекивања на паљење куће Милана Јовановића, новинара портала „Жиг инфо", у децембру 2018. године. Реч је о првостепеној пресуди и Симоновић има право жалбе.

Широј јавности остале су недоступне информације са самог суђења, а приликом паљења извршен је и оружани напад на дом новинара који је том приликом потпуно изгорео. Остало је до краја неразјашњено и да ли је Симоновић, баш као недавно ухапшени Веља Невоља, имао подршку и логистику неких људи из врха Српске напредне странке.

Позната је чињеница да је високи функционер СНС из Раковице, Милосав Миличковић, веома близак пријатељ са осуђеним Симоновићем. Миличковић је испред своје странке постављен и за повереника за општине Младеновац, Раковица и Гроцка, којима управља, како упућени кажу, чврстом руком.

Он је у време извршења овог дела вршио високу функцију у МУП-у, а један од осуђених учесника овог догађаја био је у то време полицајац у активној служби. Овај реснички бос припадник је страначког крила које је блиско Небојши Стефановићу.

чврста сарадња Симоновић и Миличковић

Криминална организација која је регистрована као политичка странка, од почетка суђења вршила је ометање и опструкцију процеса, организовани су разни протести и окупљања страначких људи запослених у државним органима и јавним предузећима.

Већи број тих људи је из Раковице, међу њима и Милош Симић, један од  извршилаца и координатора ових активности, који је за подршку сада осуђеним извршиоцима и налогодавцима кривичних дела награђен местом председника општине.

 

Народна странка Раковица

 

Промо

Bg

Најчитаније