петак, 03 децембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Анђелковић: Власт крије да се у Србији пије неисправна вода

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Ресорног одбора Народне странке за заштиту животне средине др Александар Анђелковић поводом извештаја Института за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут” о здравственој исправности воде за пиће је изјавио да би се увидом у овај документ могло рећи да смо „срећни што смо живи“.

 

„У многим крајевима Србије уочена је микробиолошка несправност воде, док се у још већем делу Србије редовно до потрошача дистрибуира физичкохемијски неисправна вода. Наравно у неким местима уочени су здружени проблеми и микробиолошка и физичкохемијска неисправност, попут воде у Зрењанину. У Суботици је уочена повећана концентрација арсена док микробиолошки неисправну воду пију житељи „само“ 15 општина у Републици Србији“, рекао је Анђелковић.

Он је истакао да је ова вест је прошла испод радара српске јавности због свих афера које су актуелне.

„На сам помен неисправне воде за пиће, одмах се помисли на градове који су најугроженији, или су највише медијски пропраћени, попут Зрењанина, али дубоко верујемо да би људи у Бабушници, Жагубици, Косјерићу, Ариљу, Новој Вароши или Падинској Скели били јако негативно изненађени оваквим Извештајем, кад би за њега сазнали. Власт се потрудила да не сазнају, а ми ћемо као и много пута до сад пробати да осујетимо њихов план да свој народ држе у потпуном медијском мраку“.

Анђелковић је упитао на који начин власт намерава да реши проблем неисправне воде за пиће.

„Можда градњом метроа преко Макишог водоизворишта, фудбалског стадиона преко Сурчинског, нечињењем у погледу девастирања ренибунара уз Савски насип, довођењем Рио Тинта и копањем литијума..? Ускоро ћемо се суочити са потпуним колапсом система ако се овај тренд не заустави, несташице ће нам постати свакодневица”, поручио је Анђелковић.

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније