петак, 03 децембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Штрајк у општини верној СНС: Радимо 3 месеца без динара!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Запослени у Јавном предузећу "Дирекција за изградњу" у Житорађи од понедељка су у штрајку и обављају само хитне послове. Они траже да им се исплате три последње заостале зараде и путни трошкови за четири месеца. Најављују радикализацију штрајка, уколико руководство предузећа не изнађе решење за проблем. У овом предузећу чији је оснивач локална самоуправа тренутно је 37 запослених на неодређено и три на одређено време.

 

- Већ три месеца радимо без динара и кажу да немају паре за плате, а у питању је минималац. Од тог новца издржавамо породице, живимо и без ње не можемо даље - кажу радници у ЈП "Дирекција за изградњу".

Додају да неће одустати од штрајка иако их притискају и прете им и да неће почети да раде све док не приме плату.

Директор предузећа Радисав Петровић нам је потврдио да је предузеће у незавидном положају, али тврди да уколико не раде, од плата нема ништа.

- Реч је о томе да су се проблеми нагомилавали и сада је све дошло на наплату. Већи део новца морали смо да утрошимо у регистрацију дотрајалих возила, која су нам неопходна за рад, односно њихову поправку. Порези за плате су уплаћени, али за саме зараде немамо пара - признаје Петровић.

Он додаје да ситуација може да се реши једино да се настави нормалан рад и приходује, па ће онда бити и плата.

- Морамо да се боримо и зарадимо новац, јер се већим делом финансирамо из сопствених средстава, а све субвенције које смо добили од локалне самоуправе смо потрошили, није она крива што смо сада у овој позицији. Видите, такво је време, послова је много мање - тврди Петровић.

Иако су запослени разговарали са њим, како кажу, неће одустати од штрајка, а судбина предузећа је неизвесна.

- Неодговорна власт и руководство СНС у Житорађи, незнањем и нечињењем довела је до пропасти овог предузећа које је једно од најважнијих у општини. Једини начин да се успостави ред и рад у овој средини је да се на следећим изборима СНС пошаље у прошлост - казао је председник ОО ССП Житорађа Радован Митровић.

Општина Житорађа позната је широј јавности по безрезервној подршци СНС. Тако су функционери прошле године овбјавили фотографију на Фејсбуку испод које су написали да "одузимају живот за Вучића", а у време кампање за лажне изборе који су одржани јуна, налепили су Вучићеву слику у просторији странке у центру општине тако да, када се оствори прозор, изгледа да је Вучић унутра и посматра пролазнике. Они су и грешком у том истом периоду фарбали пешаки мост у бојама француске, а не српске заставе.

С. М.    Директно.рс

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније