петак, 03 децембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Алексић: Државни врх одбраном Колувије поручује полицајцима да не хапсе дилере дроге

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је Европска унија у свом извештају потврдила да се Србија не бори довољно против организованог криминала, док власт, како је рекао, од оптуженог власника „Јовањице“ Предрага Колувиије „прави хероја“, а полицајце који су открили највећу плантажу марихуане у Европи оптужује за државни удар.

 

„Држава тако полицајцима, тужиоцима и судијама шаље поруку да када виде некога ко продаје дрогу деци окрену главу на другу страну, јер ће у супротном бити на удару таблоида, председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, који јавно бране оптуженог за организовање највеће производње марихуане у Европи“, рекао је Алексић Радио-телевизији Србије.

Алексић је навео да се СНС „пере од бивше државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић“, коју је Вучић „поставио на функцију“, и додао да је она учествовала у кампањама СНС-а и 2018. године на локалним изборима у Лучанима „бранила људе Вељка Беливука, који су били у џиповима и батинали људе“.

Алексић је новинарку РТС-а, која је водила емисију у којој је учествовао са функционером СПС-а Ђорђем Милићевићем, питао „зашто се РТС боји истине“.

„Зашто се упирете да ме прекинете да не могу да завршим ниједну реченицу? Говори се о економским успесима, борби против криминала… Нека власт покаже то на делу, уместо што прогања полицајце и тужиоце који се боре против криминала“, рекао је Алексић.

„Ми се боримо против криминализоване власти коју воде криминалци и то је атмосфера у којој одлучујемо да ли ће опозиција заједно учестовати на изборима или их заједно бојкотовати. Изборни услови су сада немогући. Имамо подршку грађана и борићемо се или на изборима или на други начин“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да би разговори у опозицији требало да буду завршени до краја октобра, и да ће локални избори у Неготину бити „важан елемент плана“ о даљем деловању.

„Избори у Неготину, на којима је Народна странка у немогућим условима самостално освојила 13 одсто гласова, показали су да би јединствена опозиција могла озбиљно да угрози власт на изборима најављеним за април 2022. године, али су показали и да нема фер услова“, рекао је Алексић.

„У Неготину је полиција приводила представнике Народне странке у Општинској изборној комисији и контролоре, а Управни суд је помогао да независним посматрачима буде онемогућено надгледање избора. Полиција је имала задатак да онемогући наше чланове да контролишу изборе“, закључио је Алексић.

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније