понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучић тражи да Сајам постане највећа ковид амбуланта: Да се људи не смрзавају

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Грађани Србије већ данима сатима чекају у вишесатним редовима испред ковид амбуланти, болесни уз високе температуре и исцрпљеност смрзавају се на мису. Требало је да протекну дани да би се чуо продлог који тај проблем може да поправи, барем у Београду. Решење није понудио нико од здравствених власти, оно је стигло од решавача свих наших проблема - Александра Вучића.

 

„Мој предлог је да Сајам не буде пункт за вакцинацију, да ту буде највећа ковид амбуланта, да највише лекара ту ставимо, да људи не стоје по хладноћи“, рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

За сутра је заказана седница Кризног штаба, па није искључено да управо ивај предлог буде једна од тема.

На проблем чекања у редовима испред ковид амбуланти указао је и вирусолог Миланко Шеклер.

Вирусолог Миланко Шеклер рекао је данас да је много више новозаражених, можда и дупло више, него што то показују бројеви ових дана, наводећи да доминира омикрон сој коронавируса.

"То што је јуче бројка била близу 14.000 новозаражених мени не значи много. Данима људи који чекају на ниској темпратури у редовима не буду сви тестирани јер одустану или их врате за неки други дан. То су они дани кад је био 8-9.000 новозаражених, тако да сам ја сигуран да је ова бројка од десетак хиљада бар дупло већа, можда и ова од 15.000", рекао је Шеклер за ТВ Пинк.

Бојана Миловановић   Нова

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније