субота, 22 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Блажо Стојановић постао председник Скупштине КСС-a

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Предраг Даниловић је поново једногласно изабран за председника Кошаркашког савеза Србије и добио је нови четворогодишњи мандат на овој престижној функцији. На изборној седници Скупштине Кошаркашког савеза Србије, одржане 14. Децембра 2020. године у београдском хотелу „Краун Плаза”, Даниловић је добио подршку свих присутних делегата (31). За новог председника Скупштине Кошаркашког савеза Србије изабран је Блажо Стојановић из Гроцке, такође једногласно, односно подршком свих делегата.

 blazokss

Генерални секретар КСС-а Златко Болић, председник Скупштине КСС-а Блажо Стојановић, Предраг Даниловић председник КСС-а

Биографија Блаже Стојановића

 

Рођен 01.02.1951.године у Пећи од оца Михајла и мајке Александре. Завршио Правни факултет. По завршетку студија запошљава се у АМД Гроцка као секретар на којој функцији је и сада са краћим прекидима због обављања других политичких функција.

Од 1992. до 1996. године председник је Извршног одбора СО-е Гроцка, од 1996 до 2005. године генерални секретар АМС Југославије, а од 2004. до 2008. године председник СО-е Гроцка. У својој политичкој каријери, Блажо Стојановић је био и председник ГО Гроцка.

Као генерални секретар 1998. године основао АМС – Осигурање где је био први председник Осигурања (председник Скупштине и Управног одбора).

Поред професионалних функција активно се ангажовао и у спорту те је био: Председник Кошаркашког клуба Београд, председник Кошаркашког савеза Београд. Од 1996 до 2006. године обавља функцију председника Кошаркашког савеза Србије. Један је од оснивача КК “Гроцка” који се такмичио у II Српској лиги.

Импозантна је и спортска каријера Блаже Стојановића. Као омладинац почео је играти активно кошарку у КК “Будућност” из Пећи. Истовремено, играјући кошарку играо је и рукомет за РК "Будућност", те је 1968. године наступао за омладинску рукометну репрезентацију Србије. Пресељењем у Београд, од 1971 до 1981. године играо је за ОКК “Београд”. За репрезентацију Југославије 1977. године наступао је на 5 утакмица у генерацији са Кићановићем, Ћосићем, Далипагићем, Славнићем, Делибашићем у другима. Играјући за КК “Будућност” (II савезна лига), просечно је давао по 45 кошева на утакмици, а рекорд је постигао у мечевима са КК “Железничар” из Чачка и КК “Марково” када је постигао 76 и 73. коша.

На првенственој утакмици са КК “Партизан” из Београда, играјући на месту плејмекера постигао је 65 кошева. Тренутно игра за ветеране Србије у кошарци. И сада често са пријатељима рекреативно заигра мали фудбал.

Станује у Гроцкој са породицом: супругом Миленом и синовима Марком и Милошом.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније