субота, 22 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Шокантна открића о судији због које је Новак дисквалификован

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Новак Ђоковић није желео да каже, из поштовања према приватности, али моменат "пет минута славе" за породицу линијске судије због које је дисквалификован са УС Опена био јачи од тога.

 Медији из америчког града Овенсборо, пишу да се породица судије коју је Ђоковић случајно погодио у покушају да избаци лоптицу из џепа после завршеног гема, јавила и објавила њен идентитет.

Ради се о Лаури Кларк.

“Породица Кларк је рекла за 14неwс.цом да је она била линијски судија коју је Ђоковић погодио”, наводи се.

Судија се тренутак пошто ју је погодила лоптица стропоштала на под и кркљајући затражила медицинску помоћ.

Госпођа Кларк је 2014. године дала и интервју у којој је истакнуто да носи “огрлицу за златним рекетом и дијамантском лоптицом”, као и да се тек 2007. постала тениски радник.

 

“Тениски званичник, судија у столици, линијска судија, главна судија. Лаура Кларк је све у једном”, наводи се у тексту портала из Овенсбороа.

Она је описала и да је постала судија пошто је једна особа, која је требало то да ради на турниру у Евансвилу, доживела срчани удар.

“Организатори су морали да нађу некога са локала да попуни то место. Сваки пут када крочимо на терен добијамо оцене и оне одређују да ли ћемо се појавити и на ком турниру. Молила сам организаторе да радим данима када су ту оцењивачи како бих могла да добијем оцене“, навела је Кларкова.

Како се истиче “она је пронашла свој пут до АТП и познаје људе који организују тениске догађаје“.

Кључан моменат за ову причу је изјава о, како се наводи, “моменту који ће памтити”, са турнира у Лујвилу.

“Сервис брзине преко 200 километара на сат ме је погодио у усну. Никада нисам научила технику избегавања и та лоптица ми је потпуно уништила усну. Била сам нова тада и то је вероватно нешто чега ћу се увек сећати”.

 

 

У тексту се наводи и да она има “симпатију и емпатију према играчима и притиску са којим се носе”.

“Не постоје одлуке које нису значајне, било да се ради о квалификационом мечу или мечу за титулу. Свака одлука, сваки меч, сваки поен, сваки гем је кључан за некога”.

Да, јесте. Био је и за Новака Ђоковића у дуелу са Паблом Карењо-Бустом, 11. у првом сету који је завршен гемом за Шпанца, на сервис Србина, који је после тога реаговао избацивањем лоптице из џепа.

Лоптица је погодила Лауру, која изгледа и даље није научила да избегава ударце. Иако је и то једно од задужења тениских судија. Нажалост, због тога Новак је дисквалификован са турнира и суочава се са могућом суспензијом због “насилничког понашања”.

Уз тенис, страст госпође Кларк су и алкохолна пића, чије фотографије дели на друштвеним мрежама, уз позив на посету држави Кентаки.

“Сви дођите у Кентаки, заједно са најбољим бурбоном на свету можете да добијете и неко одлично З.А.Б. вино”, навела је Кларкова.

 

Спасоје Веселиновић   Нова

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније